You are currently viewing Mijn belofte aan u als uw content coach

Mijn belofte aan u als uw content coach

Het is 23 jaar geleden sinds het Cluetrain Manifesto en Seth Godin‘s ‘Permission Marketing‘, en 16 jaar sinds Brian Halligan en Dharmesh Shah de term ‘inbound marketing’ mainstream begonnen te gebruiken.

Succesvolle organisaties hebben geleerd dat ze alleen door frequente, gerichte inhoud hun publiek kunnen laten groeien en gesprekken met (potentiële) klanten op grote schaal kunnen aangaan.

Maar “frequente, gerichte inhoud” is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

U bent niet alleen. Elke dag worstelen duizenden en duizenden contentmakers over de hele wereld met planning, het genereren van onderwerpen, writer’s block, deadlinestress, analyseverlamming en gebrek aan creatieve flow.

Het is moeilijk, omdat het zowel planning en discipline als creativiteit vereist. En er zijn altijd meerdere zakelijke prioriteiten die strijden om onze bandbreedte.

U bent niet alleen, want we zijn met zovelen. Maar meer ter zake, u bent niet alleen want vanaf nu sta ik achter u.

Ik beloof u dit:

U creëert en publiceert hoogwaardige content die uw merk- en bedrijfsdoelen bevordert, volgens plan, volgens specificatie en op tijd, elke keer weer.

Hoe?

Samen met u plan ik uw contentkalender. Ik help u bij het opzetten van de tools en processen die uw werk efficiënt en probleemloos maken. Ik help u waar nodig uw kanalen te optimaliseren voor conversie.

Ik ben een coach en klankbord voor uw contentcreatie. Ik ondersteun u strategisch en tactisch; technisch en creatief.

U kunt op me rekenen. U kunt erop vertrouwen dat uw werk gedaan wordt. Ik houd u aan uw deadlines. Mocht u achter raken vanwege gebrek aan bandbreedte of concurrerende prioriteiten, dan grijp ik in om ervoor te zorgen dat u presteert.

Waarom ik?

Ik ben opgeleid en begon mijn carrière als journalist in de jaren negentig.

Wie wist toen dat de vaardigheden van journalisten binnen een paar decennia zo essentieel zouden worden voor bedrijfscommunicatie, marketing en verkoop?

Journalisten zijn opgeleid – en moeten het talent hebben – om relevant en boeiend te zijn; in de huid van hun publiek stappen; om de vragen te stellen die hun lezers, kijkers en luisteraars willen beantwoorden; evenwichtig en geloofwaardig zijn; kritisch en toch respectvol zijn tegenover hun bronnen; om snel te reageren op zich ontwikkelende nieuwsgebeurtenissen; om hun deadlines te halen; om technologie, zaken en elk onderwerp dat ze behandelen te vermenselijken; om een verhaal te vertellen waar mensen zich in herkennen.

In communicatie, marketing en verkoopondersteuning zijn al deze kenmerken vereist van makers van inhoud. Maar dat is nog niet alles.

Een complexe omgeving

Contentmakers moeten niet alleen vragen beantwoorden die hun publiek beantwoord wil hebben; ze moeten er ook voor zorgen dat de boodschap die hun organisatie wil overbrengen, goed overkomt.

Werkend voor een merk met een agenda, om door hun publiek als relevant, boeiend en geloofwaardig te worden beschouwd zou je kunnen zeggen dat makers van inhoud moeten onderhandelen over een complexere belangenomgeving dan journalisten vaak doen.

Uiteindelijk moeten niet alleen onze lezers *en* ons management team blij zijn met wat we produceren; zelfs Google moet het leuk vinden!

Om (voorlopig) tot slot nog één uitdaging te noemen: voor veel mensen is het creëren van content slechts één van hun vele verantwoordelijkheden. Voor de meesten van ons komen er voortdurend nieuwe dingen op ons pad, steeds weer brandjes om te blussen. Het kan heel moeilijk zijn om de omstandigheden te creëren waarin we ongestoord kunnen zijn, vrij kunnen schrijven, in een staat van flow kunnen komen en onze creatieve sappen kunnen aanboren.

Mijn punt is dat ik uw pijn voel.

De afgelopen decennia heb ik met veel organisaties gewerkt – bedrijven, stichtingen, verenigingen, universiteiten –, meestal met een internationale aanwezigheid of verkoopambitie, om hun merkverhaal te verduidelijken, hun digitale kanalen en processen te optimaliseren, hun inhoud te plannen, content te cureren, en hen te ondersteunen bij het creëren van content.

Even praten?
Heeft u hulp nodig bij het creëren, cureren of plannen van content, bij uw kanaalontwikkeling of merkstrategie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, zodat we u een voorstel kunnen doen.

De chat in de rechter benedenhoek werkt prima als we tegelijkertijd online zijn. Maar als dat niet het geval is vragen we u om uw e-mailadres.

U kunt natuurlijk altijd een mailtje sturen of op LinkedIn contact opnemen met Jos.

Een beetje informatie vooraf over uzelf en uw situatie helpt ons om een vliegende start te maken. U kunt daartoe deze contactknop gebruiken:

Even praten?
Heeft u hulp nodig bij het creëren, cureren of plannen van content, bij uw kanaalontwikkeling of merkstrategie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, zodat we u een voorstel kunnen doen.

De chat in de rechter benedenhoek werkt prima als we tegelijkertijd online zijn. Maar als dat niet het geval is vragen we om uw uw e-mailadres.

U kunt natuurlijk altijd een mailtje sturen naar jos.schuurmans@cluetail.com of contact opnemen met Jos op LinkedIn via https://linkedin.com/in/josschuurmans.

Een beetje informatie vooraf over uzelf en uw situatie helpt ons om een vliegende start te maken. U kunt daartoe de contactknop hier links gebruiken.