You are currently viewing Denkt u nog wel eens aan uw merk­verhaal?

Denkt u nog wel eens aan uw merk­verhaal?

Waar denken potentiële klanten aan, wat voelen ze, wat ervaren ze als ze uw merk tegenkomen? Of het nu hun eerste indruk is of een vervolgbezoek, hun takeaway is altijd een relaas – iets dat gebeurd is, een verhaal.

Zo zitten wij mensen in elkaar. Het maakt deel uit van onze biologie. We begrijpen, onthouden en delen dingen als verhalen. Geen gegevens. Geen feiten. Zelfs geen informatie. Verhalen.

Misschien heeft u een geweldige technologie, een product van wereldklasse of een uniek servicemodel in handen. Maar het is niet simpelweg de beste propositie die wint in de markt. Het is de propositie die het beste wordt gecommuniceerd.

Klanten zijn niet primair geïnteresseerd in feiten over uw bedrijf of productkenmerken. Ze worden liever meegenomen op reis – een avontuur waarin ze helden zijn die hun tegenslagen overwinnen. Uw kans is om dat verhaal te vertellen en de gids te zijn die hen helpt de uitdaging tot een goed einde te brengen.

Zonder zo’n verhaal blijven uw klanten onbetrokken en verward. Maar mèt het juiste verhaal zullen ze u begrijpen en onthouden, zich aangetrokken voelen door de voordelen en waarden die u vertegenwoordigt, en bij u kopen – in plaats van bij de concurrent.

Dus… wanneer heeft u voor het laatst nagedacht over uw verhaal?

Als ik het heb over het vertellen van uw verhaal, bedoel ik niet alleen het creëren van een enkel verhaal. Ik bedoel het consequent en herhaaldelijk overbrengen van uw verhaal via al uw communicatiekanalen en in al uw berichten.

Het gaat om het maken van strategische keuzes, praktische planning, creativiteit, consistente uitvoering, leren en optimaliseren.

Ik weet het, het kan een beetje overweldigend voelen. Gelukkig hoeft u niet alles tegelijk aan te pakken. De kans is groot dat u al een aantal bouwstenen op hun plaats hebt en dat u maar enkele hiaten hoeft in te vullen.

Wellicht heeft u bijvoorbeeld al een solide merkontwerp en website, maar uw klantverhaal en contentstrategie schieten tekort. Of het kost u moeite om een ​​gestage stroom van hoogwaardige content te blijven genereren.

Zullen we eens praten en uw situatie in kaart brengen?

Even praten?
Heeft u hulp nodig bij het creëren, cureren of plannen van content, bij uw kanaalontwikkeling of merkstrategie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, zodat we u een voorstel kunnen doen.

De chat in de rechter benedenhoek werkt prima als we tegelijkertijd online zijn. Maar als dat niet het geval is vragen we u om uw e-mailadres.

U kunt natuurlijk altijd een mailtje sturen of op LinkedIn contact opnemen met Jos.

Een beetje informatie vooraf over uzelf en uw situatie helpt ons om een vliegende start te maken. U kunt daartoe deze contactknop gebruiken:

Even praten?
Heeft u hulp nodig bij het creëren, cureren of plannen van content, bij uw kanaalontwikkeling of merkstrategie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, zodat we u een voorstel kunnen doen.

De chat in de rechter benedenhoek werkt prima als we tegelijkertijd online zijn. Maar als dat niet het geval is vragen we om uw uw e-mailadres.

U kunt natuurlijk altijd een mailtje sturen naar jos.schuurmans@cluetail.com of contact opnemen met Jos op LinkedIn via https://linkedin.com/in/josschuurmans.

Een beetje informatie vooraf over uzelf en uw situatie helpt ons om een vliegende start te maken. U kunt daartoe de contactknop hier links gebruiken.